Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga nötkakan

 
Skriv ut

Nötter eller mandel i smeten- kakan blir lika god. Och härligt flufflig och saftig genom blandning med skorpmjöl, som också gör att det behövs bara liten mängd mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smör och grädde. Rör ner skorpmjölet blandat med bakpulvret, mandeln och nötter och apelsinskal.
  2. Grädda kakan i smord, mandelströdd form i 200 grader ca 30 minuter. En klick nougatglass på en kakskiva toppad med vispgrädde blir läckraste bakelse eller efterrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.