- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Perfekt för diabetiker.
Gott och lättbakat.
Instruktioner
- Låt havregrynen svälla i hälften av mjölken i detbunken i cirka en timme.
- Smält matfettet, häll i resten av mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.
- Rör ut jästen i degspadet. Häll blanddningen över havregrynen.
- Tillsätt salt, socker, vetekli och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
- Dela den i 20 bitar och rulla ut bitarna till bollar. Platta ut dem till kakor, drygt 10 cm i diameter. Nagga och lägg dem på en bakpappersklädd plåt att jäsa i ytterligare c:a 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 graders värme i10-12 minuter.
- Låt dem kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar