Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga och fiberrika tekakor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Perfekt för diabetiker. Gott och lättbakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt havregrynen svälla i hälften av mjölken i detbunken i cirka en timme.
  2. Smält matfettet, häll i resten av mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.
  3. Rör ut jästen i degspadet. Häll blanddningen över havregrynen.
  4. Tillsätt salt, socker, vetekli och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
  6. Dela den i 20 bitar och rulla ut bitarna till bollar. Platta ut dem till kakor, drygt 10 cm i diameter. Nagga och lägg dem på en bakpappersklädd plåt att jäsa i ytterligare c:a 30 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 graders värme i10-12 minuter.
  8. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.