Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga saffransbullar i form

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut

Helt underbara bullar som man slipper krångla i bullpapper eller liknande utan gräddar dem i en ugnsform. Fyllningen är helt underbar vilket gör det omöjligt att bara ta en bulle. Tips är att kvällen innan lägga saffranet i en glasbruk med ett par msk rom (eller annan spritdryck. Då kommer du få ut maximalt av både den underbara saffranssmaken och den gyllene färgen. Även russinen kan läggas i rom alt vatten för att svälla lite. Då blir bröder saftigare. Ta ut dem och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 min innan du penslar och gräddar dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt en skvätt mjölk och rör ut jästen. Häll i saffran, salt, socker, ägg och resten av mjölken. Klicka i smöret och häll ner lite mjöl i taget. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk till ungefär dubbel storlek, ca 1 ½ timme.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, ca 25x35 cm. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca 25x50 cm. Fördela fyllningen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär ca 15 bitar, ca 3 cm tjocka skivor. Ställ dem med snittytan upp och 1 cm mellanrum i ugnsformen. Täck med bakduk och låt jäsa 45 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rörsockret. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.