Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga tekakor

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Goda och lättbakade tekakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregryn. Rör om tills jästen lösts upp och låt stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
  2. Tillsätt det smälta smöret, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Kavla ut degen 1-1,5 cm tjock och stansa ut runda bröd. Ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.