- Serverar: 25 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Goda och lättbakade tekakor.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregryn. Rör om tills jästen lösts upp och låt stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
- Tillsätt det smälta smöret, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
- Kavla ut degen 1-1,5 cm tjock och stansa ut runda bröd. Ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Publicerat den
22 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar