Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga vanilj- och äppelbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Det här är lite ovanliga vetebullar. Den goda äppelfyllningen och sättet som man snurrar ihop dem på gör att de saftiga snurrorna kanske blir dina nya favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, cirka 37 grader.
  2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt all degvätska, ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i en timma.
  4. Gör fyllningen: Tillaga vaniljkrämen enligt förpackningens anvisning. Riv mandelmassan grovt och blanda med äppelmos och vaniljkräm.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 60x30 cm. Bred på fyllningen.
  6. Vik ihop degplattorna på längden. Skär degen i 20 remsor och tvinna remsorna. Snurra ihop varje remsa och fäst ändarna under bullen.
  7. Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla snurrorna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.