Det här är lite ovanliga vetebullar. Den goda äppelfyllningen och sättet som man snurrar ihop dem på gör att de saftiga snurrorna kanske blir dina nya favoriter.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, cirka 37 grader.
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt all degvätska, ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i en timma.
- Gör fyllningen: Tillaga vaniljkrämen enligt förpackningens anvisning. Riv mandelmassan grovt och blanda med äppelmos och vaniljkräm.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 60x30 cm. Bred på fyllningen.
- Vik ihop degplattorna på längden. Skär degen i 20 remsor och tvinna remsorna. Snurra ihop varje remsa och fäst ändarna under bullen.
- Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Pensla snurrorna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar