Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt dinkelbröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Brödet formas till bullar och läggs i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt solrosfrön, rivet äpple, yoghurt, honung, salt, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta degen väl, den ska vara lite kladdig, och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma bullar med lätt mjölad hand. Deg med dinkel ska vara lite kladdig.
  5. Lägg i långpanna med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på solrosfrö.
  6. Grädda i 225 grader i 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.