Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt fullkornsbröd utan jäst (med bikarbonat)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Det här är mitt favoritbröd och det är väldigt enkelt att baka. Det innehåller bikarbonat istället för jäst. Det är vanligt att restauranger numera har ett liknande bröd istället för det klassiska vita.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker. Grädda näst nederst i ugnen i 200 grader i en timme. Brödet blir inte torrt så det är lika gott flera dagar senare, om det finns kvar då...
  2. Jag kan inte hitta sirap där jag bor så då tar jag istället hälften honung hälften farinsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kingjossan 22 november 2014

    Nya favvo-brödet!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.