Detta må vara ett snabbröd men det är ingenting som märks på smaken. Den lena, mustiga och komplexa smaken skapas av sirap och humle.
Instruktioner
- Lägg smöret i en form som är ca 23x13 cm. Ställ formen i kall ugn och sätt ugnen på 190 grader. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål och rör om.
- Tillsätt öl och sirap till mjölblandningen och rör om till en klibbig smet.
- Ta försiktigt ut formen med det smälta smöret ur ugnen. Lägg degen i formen. Vippa formen försiktigt och vänd degen så att den är helt täckt av smör.
- Sätt in formen i ugnen cirka 30 minuter. Prova med en provsticka om brödet är färdigt. Om stickan är torr när den stuckits i brödet är brödet färdigt. Lägg brödet på ett galler och låt svalna helt.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar