Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt snabbröd med öl

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Detta må vara ett snabbröd men det är ingenting som märks på smaken. Den lena, mustiga och komplexa smaken skapas av sirap och humle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smöret i en form som är ca 23x13 cm. Ställ formen i kall ugn och sätt ugnen på 190 grader. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål och rör om.
  2. Tillsätt öl och sirap till mjölblandningen och rör om till en klibbig smet.
  3. Ta försiktigt ut formen med det smälta smöret ur ugnen. Lägg degen i formen. Vippa formen försiktigt och vänd degen så att den är helt täckt av smör.
  4. Sätt in formen i ugnen cirka 30 minuter. Prova med en provsticka om brödet är färdigt. Om stickan är torr när den stuckits i brödet är brödet färdigt. Lägg brödet på ett galler och låt svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.