Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sagolik blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En dröm för alla bär och cheesecake älskare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta matfettet, vispgrädde och socker och kör till en smulig massa. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant., ca 24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i botten och på kanterna i formen.
  2. Fyllning: Passera blåbären genom en sil. Blanda bärvätskan med färskost, socker, ägg, kesella och maizena och rör till en slät smet. Fördela den över botten och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h i 150C. Låt kallna.
  3. Garnering: Bred vaniljkessel i ett jämnt lager över kakan. Garnera med färska blåbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.