Detta är en sval och elegant dessert som inte kräver någon bakning i ugnen. Detta blir en perfekt anslutning på en festlig middag.
Instruktioner
- Blanda smulade grahamskex med hackade pecannötter, matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form, ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant.
- Koka upp persiko- eller apelsinjuicen i en kastrull. Blanda ner gelatinbladen. Låt svalna.
- Skiva persikorna. Koka upp dem tillsammans med farinsocker och citronsaften. Låt sjuda i 5 minuter eller tills persikorna har mjuknat. Rör ner vaniljsocker. Lägg hälften av persikorna i en skål och ställ den åt sidan.
- Finfördela resten av persikorna i en mixer. Tillsätt youghurt, keso och gelatinblandningen. Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade persikorna på tårtbotten. Häll över youghurtsmeten och förvara i kylen 3 timmar innan serveringen.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar