Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salade folle (Galen sallad)

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Från SRs program Meny igår skrev jag ned ett salladsrecept som man inte skrivit upp på hemsidan. Jag provade igår kväll, i min tolkning. Det var urgott. Mangon är underbar just nu. Och såsen till var himmelsk, den satte sting på rätten. Den räckte som fräsch sommarmiddag med ett gott hembakt bröd till. Björn Ulveus som fått receptet i England, nämnde att man kunde ta sardellpasta eller hacka sardeller istället för ansjovispasta. Men eftersom jag hade en tub av Grebbestads ansjovispastej i kylen så tog jag den. Jag håller med att man kunde ta mer än en tsk av den i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg ut salladsbladen på ett stort fat. Skiva all frukt o lägg på salladen. Blanda såsen och häll över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.