- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Perfekt bjudmat när man blir flera gäster.
Supergott !!
Instruktioner
- Skär köttet i stora tärningar. Salta och peppra, och bryn dem i en stor stekgryta. Tillsätt lök och vitlök, och fräs i några minuter på låg värme så löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt. Pudra över vetemjölet och rör om.
- Häll i buljongen och rödvinet. Stöt fänkålsfröna i en mortel, och tillsätt dem. Tillsätt också salamin.
- Låt grytan sjuda under lock i minst 1,5 timmar, men gärna längre. Köttet ska vara riktigt mört.
Publicerat den
12 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod. Ursprungligen kommer receptet från Jens Linder, matskribent i DN.
Mycket god gryta som sköter sig själv när man själv gjort grovjobbet.
Supergod!! Min fick puttra i drygt två timmar och köttet blev supermört. Spädde med mer buljong och vin. Kryddade lite till med. Femma från mej! :)
tycons , grytan var riktigt god !