Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamigryta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Perfekt bjudmat när man blir flera gäster. Supergott !!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora tärningar. Salta och peppra, och bryn dem i en stor stekgryta. Tillsätt lök och vitlök, och fräs i några minuter på låg värme så löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt. Pudra över vetemjölet och rör om.
  2. Häll i buljongen och rödvinet. Stöt fänkålsfröna i en mortel, och tillsätt dem. Tillsätt också salamin.
  3. Låt grytan sjuda under lock i minst 1,5 timmar, men gärna längre. Köttet ska vara riktigt mört.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • knapp 5 mars 2009

    Supergod. Ursprungligen kommer receptet från Jens Linder, matskribent i DN.

  • Emma2 22 mars 2009

    Mycket god gryta som sköter sig själv när man själv gjort grovjobbet.

  • Mumsfilibabba2 5 mars 2012

    Supergod!! Min fick puttra i drygt två timmar och köttet blev supermört. Spädde med mer buljong och vin. Kryddade lite till med. Femma från mej! :)

  • astonvilla 12 maj 2012

    tycons , grytan var riktigt god !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.