Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamipaj med fetaost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 20 minuter.
  3. Kärna ur paprikan och strimla den. Ansa svampen och skiva den. Ansa och strimla purjolöken. Strimla salmin.
  4. Fräs paprika, purjolök och svamp i lite matfett tills all vätska har kokat in. Krydda med oregano.
  5. Lägg de frästa grönsakerna i botten på pajskalet. Fördela salami och fetaost över. Strö riven ost ovanpå.
  6. Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tantdrake 24 maj 2008

    Salami och fetaost är gudagott ihop tycker jag. Denna paj hamnar på bordet fler gånger!

  • christincarlsson 20 september 2011

    Väldigt god, men nästa gång ska jag välja en riktigt stark korv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.