Färsk, grillad tonfisk är huvudingrediensen i denna varma och underbara salladen. Salladen är utmärkt som huvudrätt.
Instruktioner
- Tänd en kolgrill eller hetta upp ugnens grill till medelvärme. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
- Blanda vitlök, färskpressad citronsaft, soja, senap, olja, salt och peppar. Blanda väl. Pensla tonfiskkotletterna med hälften av dressingen.
- Grilla tonfiskkotletterna 10 cm från värmen tills de har fått en fint grillad yta och är riktigt genomgrillade, ca 10 minuter. Vänd kotletterna en gång. Lägg kotletterna på en skärbräda och skär dem i 2½ cm stora kuber.
- Riv salladen och lägg den i en stor skål. Häll över den resterande dressingen och vänd runt så att salladen täcks av dressingen. Lägg upp salladen på stora tallrikar. Lägg tonfisken ovanpå salladen och servera genast.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar