Fruktig persikobalsamico och honung ingår i dressingen till salladen med bl a fänkål och nektariner. Tillsammans med en bit gorgonzola blir det en läcker förrätt.
Instruktioner
- Ansa och skär fänkålen i tunna strimlor. Blanda dem med salt i en skål eller i ett durkslag och låt dem ligga cirka 20 minuter så att vatten dras ur.
- Skala och strimla löken fint. Lägg den i kallt vatten ca 15 minuter så den blir lite mildare i smaken.
- Kärna ur och skiva nektarinen tunt. Pressa fänkålen lite med händerna så att vattnet pressas ur. Låt den strimlade löken rinna av. Blanda nektariner, fänkål och lök med hälften av ruccolan och ärtskotten.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och blanda ner hälften med nektarinsalladen. Lägg upp på assietter och fördela resten av rucolan och ärtskotten överst. Ringla över resten av dressingen. Passar perfekt till en bit gorgonzola och en bit ljust lantbröd.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar