Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med nobissås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Nyttigare variant. Ursprungligen kommer receptet ur en tidning, men jag har modifierat det och det blev supergott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna noga. Lägg upp i ett stort salladsfat. Skölj tomaterna och lägg även om de i salladsfatet. Skölj och hacka salladsärtorna, tillsätt dom tillsammans med örter, salladslök, sallad och eventuellt gurkbitar. Rör om noga med fingrarna, var dock försiktig så salladsbladen inte blir tråkiga.
  2. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och koka i 3 minuter. Gröp ur och lägg innehållet i en liten bunke. Pressa ner vitlöken, tillsätt citronen, dijonsenap och salt och mixa med stavmixer. Tillsätt oljan under tiden du mixar. Ta ur mixern och blanda försiktigt ner yoghurten. Rör om så att det inte är några klumpar.
  3. Precis innan servering, blanda ner dressingen i salladen och vänd om lite. Servera som en måltid (rör då ner lite färskpotatis och brysselkål också och servera till stekt lax) eller som ett tillbehör. Passar även bra på buffebordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.