Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med torskrygg, löjrom, syltat äpple och rågkrutonger

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lyxig, festlig och läcker sallad att bjuda gästerna på. Ugnsbaka fisken dagen före. Då hinner fiskbiten sätta sig och det är lätt att plocka isär de fina lamellerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg torskbiten i en ugnssäker form. Skeda över oljan och krydda med salt. Täck formen med aluminiumfolie. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen till 54 grader innertemperatur. Beräkna ca 30 minuter. Låt kallna.
  3. Blanda ättika, socker och vatten och koka upp. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg äppelklyftor och -skal i lagen. Låt kallna.
  4. Riv isär brödskivorna i mindre bitar. Stek dem i smöret så att de blir knapriga. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  5. Blanda citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg bitar av torsken tillsammans med klickar av löjrom, äppelklyftor, krutonger, sallad, krasse och gräslök på tallrikar. Droppa citronett över rätten och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.