Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad på broccoli, rödlök och äpple

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

I skolan där jag jobbar serveras denna sallad regelbundet. En jättegod sallad på färsk broccoli som passar till det mesta - och broccoli som är så nyttigt! Eftersom jag älskar färsk broccoli tar jag ett mindre äpple och en liten lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär buketterna av broccolin och lägg i en skål. Hacka en liten rödlök - behöver inte vara finhackad - lägg i skålen. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen.
  2. Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Servera direkt eller låt vila en stund.
  3. Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • chlindgren 5 februari 2013

    Ska man inte koka broccolin?

  • fahannan 7 februari 2013

    Nej, den ska vara färsk, men man kan kanske prova med kokt om man vill 😊

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.