Grava laxen snabbt och därmed lätt till salladen. Förbered de övriga ingredienserna under tiden.
Instruktioner
- Lägg laxbiten i en liten form eller plastpåse. Blanda salt och socker och strö över laxen. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur.
- Koka upp saltat vatten ½ tsk till 2 dl vatten och lägg i haricots verts. Låt koka 2 min. Häll av och spola i kallt vatten. Låt kallna.
- Skala grapefrukten med kniv så att även det vita innanför skalet skärs bort. Skär ut filéer (skinnfria klyftor) och lägg dem i skål. Pressa också saften ur mellanväggarna och spara till dressingen.
Halvera tomaterna och avokadon. Ta bort kärnan i avokadon och gröp ur fruktköttet med en sked.
Lägg grönsakerna i en skål. Vispa dressingen, med pepparfrukten fint hackad och häll den över. Blanda:
Hetta upp en stekpanna med beläggning. Skär laxen i 2 bitar, strö peppar över och halsta dem utan fett ca 2 min på var sida.
- Lägg sköljd sallad i botten på två tallrikar. Fördela grönsakerna och lägg laxen på toppen.
Publicerat den
7 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar