Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad på gravad halstrad lax

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Grava laxen snabbt och därmed lätt till salladen. Förbered de övriga ingredienserna under tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxbiten i en liten form eller plastpåse. Blanda salt och socker och strö över laxen. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Koka upp saltat vatten ½ tsk till 2 dl vatten och lägg i haricots verts. Låt koka 2 min. Häll av och spola i kallt vatten. Låt kallna.
  3. Skala grapefrukten med kniv så att även det vita innanför skalet skärs bort. Skär ut filéer (skinnfria klyftor) och lägg dem i skål. Pressa också saften ur mellanväggarna och spara till dressingen. Halvera tomaterna och avokadon. Ta bort kärnan i avokadon och gröp ur fruktköttet med en sked. Lägg grönsakerna i en skål. Vispa dressingen, med pepparfrukten fint hackad och häll den över. Blanda: Hetta upp en stekpanna med beläggning. Skär laxen i 2 bitar, strö peppar över och halsta dem utan fett ca 2 min på var sida.
  4. Lägg sköljd sallad i botten på två tallrikar. Fördela grönsakerna och lägg laxen på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.