Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad på rostade rotfrukter och skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rotfrukterna blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med pigga linser och Apetinasås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör-&rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin.
  3. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25–30 min. Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan.
  4. Servera med såsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.