Det här är ett recept från Sydamerika som jag inte prövat än. Man serverar gärna den här såsen/röran till grillat kött. Det kommer från en bok som ingår i en serie kokböcker från sent 60-tal och gavs ut av Time Life Books.
Instruktioner
- Skär av stjälken på tomaten och klyv den tvärs över. Krama halvorna försiktigt för att få bort det mjuka innanmätet med kärnorna och hacka resten av tomaten i ½ cm stora tärningar.
- Klyv avokadon och ta ut kärnan med spetsen av en liten vass kniv. Ta också bort alla bruna hinnor som ev kan finnas. Skala frukten med fingrarna. Börja vid den smala änden (avokadofrukter med mörka skal är i regel svårskalade). Använd en vass kniv om det behövs. Hacka frukten i små tärningar.
- Blanda olja, vinäger, chilipasta eller färsk chilipeppar, salt och svartpeppar i en stor skål. Blanda samman ingredienserna med en stor träsked. Tillsätt hackad tomat, avokado, grön paprika, hackat ägg, persilja och koriander och blanda försiktigt. Smaka av och hyfsa till kryddningen om det behövs.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar