Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsa Guasacaca (Kryddad avokadosås)

 
Skriv ut

Det här är ett recept från Sydamerika som jag inte prövat än. Man serverar gärna den här såsen/röran till grillat kött. Det kommer från en bok som ingår i en serie kokböcker från sent 60-tal och gavs ut av Time Life Books.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av stjälken på tomaten och klyv den tvärs över. Krama halvorna försiktigt för att få bort det mjuka innanmätet med kärnorna och hacka resten av tomaten i ½ cm stora tärningar.
  2. Klyv avokadon och ta ut kärnan med spetsen av en liten vass kniv. Ta också bort alla bruna hinnor som ev kan finnas. Skala frukten med fingrarna. Börja vid den smala änden (avokadofrukter med mörka skal är i regel svårskalade). Använd en vass kniv om det behövs. Hacka frukten i små tärningar.
  3. Blanda olja, vinäger, chilipasta eller färsk chilipeppar, salt och svartpeppar i en stor skål. Blanda samman ingredienserna med en stor träsked. Tillsätt hackad tomat, avokado, grön paprika, hackat ägg, persilja och koriander och blanda försiktigt. Smaka av och hyfsa till kryddningen om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.