Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsa ranchera (Het salsa på ranchvis)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna salsan saknas aldrig vid ett middagsbord i Mexico, det finns en grön variant som också används dagligen, men det är svårt att hitta färsk tomatillo här i Sverige. Denna salsan tycker jag är godare och friskare den den färdigköpta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla tomaterna i hett vatten, dra av skalet, hacka det smått, lägg i en skål. Hacka den halva löken mycket smått och även vitlöken. Häll på limesaften, blanda, hacka chilin, även den smått. Prova er fram hur mycket ni vill ha i. Blanda i oregano, olja och salt.
  2. Serveras till tacos. I Mexico serveras den till frukost, på detta vis: Stek majstortilla i lite olja och lägg på en tallrik. Värm salsan i stekpannan och lägg ovanpå tortillan. Avsluta med ett stekt ägg och bacon på topp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.