En hel kotlettrad får här en utsökt smak med hjälp av en salsaglasering. Servera kotletterna en och en med majs och pilaffris till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala vitlöken och skär den i skivor på längden.
- Tärna tomaten. Skala löken och hacka den fint. Blanda tomat, koriander, honung, limesaft och hackad jalapeno i en skål. Ställ åt sidan.
- Placera steken på en skärbräda och skär skåror med 2½ cm mellanrum längs med båda sidorna av benet. Stick in vitlöksskivorna i skårorna.
- Lägg steken i en långpanna. Placera pannan på ett galler och stek i ugnen 15 minuter. Sätt ner ugnstemperaturen till 200 grader. Sätt en köttermometer i steken och fortsätt att steka i ugnen tills temperaturen visar 70 grader, ca 1 timma och 15 minuter. Pensla köttet med salsa var 15:e minut de sista 45 minuterna av stektiden.
- Ta ut steken ur ugnen och placera den på en skärbräda. Låt den vila i 20 minuter. Skär upp och servera. Garnera med lime och koriander.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar