Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsaglaserad fläskkotlett

 
Skriv ut

En hel kotlettrad får här en utsökt smak med hjälp av en salsaglasering. Servera kotletterna en och en med majs och pilaffris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala vitlöken och skär den i skivor på längden.
  2. Tärna tomaten. Skala löken och hacka den fint. Blanda tomat, koriander, honung, limesaft och hackad jalapeno i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Placera steken på en skärbräda och skär skåror med 2½ cm mellanrum längs med båda sidorna av benet. Stick in vitlöksskivorna i skårorna.
  4. Lägg steken i en långpanna. Placera pannan på ett galler och stek i ugnen 15 minuter. Sätt ner ugnstemperaturen till 200 grader. Sätt en köttermometer i steken och fortsätt att steka i ugnen tills temperaturen visar 70 grader, ca 1 timma och 15 minuter. Pensla köttet med salsa var 15:e minut de sista 45 minuterna av stektiden.
  5. Ta ut steken ur ugnen och placera den på en skärbräda. Låt den vila i 20 minuter. Skär upp och servera. Garnera med lime och koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.