Det finns väl lika många recept på salsiccia som det finns italienare. Det här har jag hittat på en italiensk websida, fast jag har lagt till lite chili.
Instruktioner
- Skär kött och späck i kuber. Finhacka vitlök, mortla fänkålsfrön och rosmarin.
- Blanda allt detta samt salt och chili. Blanda ordentligt med händerna. Låt stå en halvtimme.
- Hur man sedan gör beror lite på vilken utrustning man använder. Vi malde i våran köttkvarn med grövsta skivan, satte sedan på korvröret, trädde på fjälstret (som vi sköljt) och knöt en knut i ändan. Sen var det bara att köra på. Vid lagom korvlängd knyter man ett snöre och sen eventuellt ett till, dubbla snören gör tillagningen enklare eftersom man kan klippa loss korvarna från varandra.
- När korvarna är klara sticker man flera hål i dem, så de inte spricker vid tillagning. Sedan är det klart. Man kan nu frysa, koka eller steka dem. Ska man steka så kan de gärna få stå över en natt i kylskåpet innan. Man kan naturligtvis också lägga dem på grillen.
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag tycker att det godaste korven är just äkta, hemmagjorda korvar. Vad roligt med sådana recept också! Tack!
Jag tycker att det godaste korven är just äkta, hemmagjorda korvar. Vad roligt med sådana recept också! Tack!