Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsiccia

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Det finns väl lika många recept på salsiccia som det finns italienare. Det här har jag hittat på en italiensk websida, fast jag har lagt till lite chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kött och späck i kuber. Finhacka vitlök, mortla fänkålsfrön och rosmarin.
  2. Blanda allt detta samt salt och chili. Blanda ordentligt med händerna. Låt stå en halvtimme.
  3. Hur man sedan gör beror lite på vilken utrustning man använder. Vi malde i våran köttkvarn med grövsta skivan, satte sedan på korvröret, trädde på fjälstret (som vi sköljt) och knöt en knut i ändan. Sen var det bara att köra på. Vid lagom korvlängd knyter man ett snöre och sen eventuellt ett till, dubbla snören gör tillagningen enklare eftersom man kan klippa loss korvarna från varandra.
  4. När korvarna är klara sticker man flera hål i dem, så de inte spricker vid tillagning. Sedan är det klart. Man kan nu frysa, koka eller steka dem. Ska man steka så kan de gärna få stå över en natt i kylskåpet innan. Man kan naturligtvis också lägga dem på grillen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nataliep 7 februari 2010

    Jag tycker att det godaste korven är just äkta, hemmagjorda korvar. Vad roligt med sådana recept också! Tack!

  • nataliep 7 februari 2010

    Jag tycker att det godaste korven är just äkta, hemmagjorda korvar. Vad roligt med sådana recept också! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.