Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salt avokadopaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här matpajen är något utöver det vanliga. En helt underbar rätt som smakar fantastiskt och passar lika bra till rökt lax som till skinka i alla former.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kavring och majschips i en matberedare med kniven isatt. Blanda samman det smälta smöret och brödsmulorna.
  2. Tryck ner kavringsblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt under tiden som du tillreder resten av ingredienserna.
  3. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär äpple, avokado och mango tärningar, ca 1 cm stora.
  4. Droppa citronsaften över frukt- och avokadohacket. Hacka löken.
  5. Rör samman crème fraiche och kesella. Värm 3 msk av smeten i en kastrull och låt gelatinbladen smälta i det. Blanda sedan ner gelatinblandningen i kesellasmeten och rör runt väl. Salta och peppra.
  6. Rör försiktigt ner den tärnade och hackade frukten och avokadon i kesellasmeten.
  7. Häll fyllningen i formen och ställ den sedan kallt 2-3 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.