Den här matpajen är något utöver det vanliga. En helt underbar rätt som smakar fantastiskt och passar lika bra till rökt lax som till skinka i alla former.
Instruktioner
- Mixa kavring och majschips i en matberedare med kniven isatt. Blanda samman det smälta smöret och brödsmulorna.
- Tryck ner kavringsblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt under tiden som du tillreder resten av ingredienserna.
- Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär äpple, avokado och mango tärningar, ca 1 cm stora.
- Droppa citronsaften över frukt- och avokadohacket. Hacka löken.
- Rör samman crème fraiche och kesella. Värm 3 msk av smeten i en kastrull och låt gelatinbladen smälta i det. Blanda sedan ner gelatinblandningen i kesellasmeten och rör runt väl. Salta och peppra.
- Rör försiktigt ner den tärnade och hackade frukten och avokadon i kesellasmeten.
- Häll fyllningen i formen och ställ den sedan kallt 2-3 timmar.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar