Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salta gotlandskringlor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ett roligt gammal recept som man bakade till bröllop. Kanske det var meningen att man skulle bli törstig ... ja, med tanke på vår "gotlandsdricku". Jag har bakat dem och rekommenderar er att vara försiktiga med saltet. Gott till öl eller en sup.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet och häll i mjölken. Rör ut jästen i vätskan och arbeta in mjölet. Dela degen i 40 delar och rulla ut till tunna längder och forma till kringlor. Låt jäsa på plåt.
  2. Grädda i 225 grader med ugnsluckan på glänt tills de blir guldbruna och torkar och blir knapriga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.