Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salta havrekex

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Goda som de är eller med en skiva ost på. Passar bra till en ostbricka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Mät upp smöret eller margarinet. Tillsätt de torra ingredienserna och hacka samman till en smulig massa.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en slät deg.
  4. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje deg mycket tunt på bakpapper. Kavla till sist degen med en kruskavel, eller pricka den väl.
  5. Sporra degarna i rektangulära bitar, ca 4X12 cm.
  6. Pensla kexen helt lätt med mjölk och strö över flingsalt.
  7. Grädda kexen till gyllenbrun färg i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.