Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax på grovsalt är nog ett vanligare namn. Alltid gott hur man än serverar den, men här blir det med citronsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grovsaltet i en ugnssäker form. Lägg laxen ovanpå med köttsidan ner. In i 225º ugn ca 15 minuter. Ta ut och dra skinnet från laxen, se foto. Vänd laxen och torka bort saltkornen, .
  2. Såsen: Skala det yttersta gula på citronen. Strimla det mycket fint och koka 1 minut i vatten. Låt rinna av väl.
  3. Koka upp crème fraiche, grädde och buljongtärning och vispa tills allt blandats väl. Tillsätt skalen och saften av citronen. Servera med kokt potatis och varför inte lättkokta sockerärter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 25 september 2011

    En utav de enklaste rätter att göra. Laxen blev helt underbart god. Jag hade inne laxen mellan 20-25 minuter för jag hade en större bit och la den med skinnet nedåt. Vet inte om det spelar någon roll men jag har alltid gjort så. Väldigt gott med citronsås till. Tack för receptet o klart en 5:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.