Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltbakade betor med citron och timjansmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oj, så gott det är...och enkelt att bjuda på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och borsta betorna. Torka av och lägg dem med roten upp på en saltbädd i en ugnssäker form. Ugnsbaka betorna tills de är mjuka, 40–60 minuter, beroende på storlek.
  3. Blanda mjukt smör med citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär ett kryss i betorna med en kniv och lägg i en klick av smöret och servera med en liten sked, så gästerna kan gröpa ur betorna. Eller skala betorna och servera med kniv och gaffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.