Saltimbocca är det italienska namnet på schnitzlar som tillagats med färska salviablad. Till saltimboccan är det ofrånkomligt med en vitvinssky med smör.
Instruktioner
- Skölj och torka av kalkonschnitzlarna. Banka ut skivorna lätt med en köttklubba. Skölj och torka av salviabladen. Dela skinkskivorna. Lägg ½ skinkskiva och ett salviablad på varje schnitzel och fäst med tandpetare.
- Skölj och ansa salladslöken och skär den i bitar. Skölj och torka av persiljan och hacka den fint.
- Hetta upp ½ msk olivolja i en kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt frysta ärter. Krydda med salt, peppar och socker. Tillsätt grönsaksbuljongen och sjud tio minuter under lock.
- Tärna smöret och ställ det i kylen. Hetta upp resten av olivoljan i en teflonstekpanna och stek schnitzlarna två-tre minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan och håll det varmt.
- Häll vin och hönsbuljong i stekpannan, koka upp och rör i botten så att alla smaker löses upp i skyn. Vispa ner det kalla smöret.
- Lägg schnitzlarna med eventuell sky i såsen och värm upp. Blanda persiljan med ärter och salladslök.
- Servera grönsakerna till kalkonschnitzel och sky.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar