Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltimbocca på kalkon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saltimbocca är det italienska namnet på schnitzlar som tillagats med färska salviablad. Till saltimboccan är det ofrånkomligt med en vitvinssky med smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kalkonschnitzlarna. Banka ut skivorna lätt med en köttklubba. Skölj och torka av salviabladen. Dela skinkskivorna. Lägg ½ skinkskiva och ett salviablad på varje schnitzel och fäst med tandpetare.
  2. Skölj och ansa salladslöken och skär den i bitar. Skölj och torka av persiljan och hacka den fint.
  3. Hetta upp ½ msk olivolja i en kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt frysta ärter. Krydda med salt, peppar och socker. Tillsätt grönsaksbuljongen och sjud tio minuter under lock.
  4. Tärna smöret och ställ det i kylen. Hetta upp resten av olivoljan i en teflonstekpanna och stek schnitzlarna två-tre minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan och håll det varmt.
  5. Häll vin och hönsbuljong i stekpannan, koka upp och rör i botten så att alla smaker löses upp i skyn. Vispa ner det kalla smöret.
  6. Lägg schnitzlarna med eventuell sky i såsen och värm upp. Blanda persiljan med ärter och salladslök.
  7. Servera grönsakerna till kalkonschnitzel och sky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.