Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltimbocca Toscansk med skyvinegrett

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Snabblagat och gott. Direkt översatt betyder det "hoppa i munnen" som kanske säger en del om hur det smakar. Utbankade kycklingfiléer (gris eller kalv går också bra) varvas med salvia och prosciutto och läggs på grillen eller i stekpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén på det tjockaste stället. Vik upp, lägg plastfolie över och banka köttet lätt med t.ex. en brödkavel så det blir jämntunt. Salta och peppra. Lägg på salviablad, täck med parmaskinka.
  2. Stick spett igenom så skinkan sitter fast och stek båda sidor.
  3. Finhacka schalottenlök och stek i rikligt med olivolja. Tillsätt hackad tomat, slå på vinäger och kalvfond. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  4. Slå över broilern vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.