Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltinbakad entrecõte

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Entrecõte hör till de allra finaste köttslagen. Saftigt och fylligt i smaken och alltid mört. Här tillagar du den på gammaldags vis, helstekt under ett lock av saltdeg, med en god sås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på en skärbräda. Skrapa det med en bordskniv om så behövs. Skala vitlöken och dela varje klyfta i 2-3 bitar. Blanda dem med 1 tsk svartpeppar i en liten skål. Gör små snitt i köttet och tryck in en bit vitlök i varje snitt.
  2. Bryn matfettet tills det har kraftig färg, lägg i köttet och bryn det runt om. Vänd med ett par träskedar. Beräkna 10 minuters stektid.
  3. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Strö över resten av pepparn.
  4. Blanda salt, vetemjöl och vatten till en smidig deg. Kavla eller platta ut den på t.ex. bakpapper så att den blir stor nog att täcka köttet. Lägg saltdegen om köttet och stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
  5. Stek köttet i 250 grader, 15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200 grader och stek ytterligare 20 minuter eller tills köttet är 60 grader varmt och rosafärgat.
  6. Ta ut köttet och låt det stå i 15 minuter. Ta av degblocket och lägg köttet på en trancherbräda. Skär det i rejäla skivor.
  7. Saltdegen har en funktion vid tillagningen men ska absolut inte ätas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • clesen 13 februari 2013

    Hej Mamma! Här kommer receptet :-) Det här blir jättejätte gott (följ tid och temp/anvisningarna så blir köttet perfekt)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.