Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltinbakad fläskkarré

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är ett gott och intressant recept...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Gör hål med en vass kniv på några ställen i karrén och späcka med vitlöksklyftor. Klappa in med peppar och lite salt.
  3. Bryn köttet runt om i en stekpanna.
  4. Lägg sedan steken i en ugnsform.
  5. Blanda salt och mjöl i en skål. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en sammanhållande massa.
  6. Täck och klappa in karrén med saltmassan och stek i ugn ca 1 timme.
  7. Baka de oskalade vitlöksklyftorna ca 10 minuter i ugnen tillsammans med steken.
  8. Knacka sönder salttäcket och skär karrén i skivor.
  9. Servera med en krämig potatis/rotfruktsgratäng, de ugnsbakade vitlöksklyftorna och ev en skysås.
  10. Du kan också ugnsbaka schalottenlök eller smålök på samma sätt. Det är ett mycket gott tillbehör till både kött och fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.