Duvan har ett mörkt brunt kött och påminner om ripa i smaken. Det är ringduvan som jagas i Sverige. Duvan lever på bär, säd, ekollon, allt vad skog och fält kan ge.
Instruktioner
- Ugnen på 275 c.
Skölj och torka ur duvorna. Se efter att de är väl urtagna. Fyll buken med timjan och persilja.
- Blanda salt, mjöl och vatten till en deg.
Tag fram en gryta, gjutjärn eller emaljerad. En ugnssäker form går också bra. Den skall nätt o jämt rymma duvorna. Annars räcker inte saltdegen till.
- Lägg ett ca tre centimeter tjockt lager av saltdegen i bottnen. Därpå duvorna med bröstet uppåt. Lägg på några skivor bacon.Täck därefter fåglarna med resten av degen.Ställ in grytan eller formen i ugnen och låt den stå där ca 30 minuter.
- När du tar ut grytan så har saltdegen fått lite färg. Knacka loss ett lock och lyft upp duvorna och pensla bort eventuellt salt som fastnat på fåglarna.
- Serveras direkt, gärna med stekta trattkantareller. klyftpotatis och stuvade palsternackor.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar