Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltinbakade duvor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Duvan har ett mörkt brunt kött och påminner om ripa i smaken. Det är ringduvan som jagas i Sverige. Duvan lever på bär, säd, ekollon, allt vad skog och fält kan ge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen på 275 c. Skölj och torka ur duvorna. Se efter att de är väl urtagna. Fyll buken med timjan och persilja.
  2. Blanda salt, mjöl och vatten till en deg. Tag fram en gryta, gjutjärn eller emaljerad. En ugnssäker form går också bra. Den skall nätt o jämt rymma duvorna. Annars räcker inte saltdegen till.
  3. Lägg ett ca tre centimeter tjockt lager av saltdegen i bottnen. Därpå duvorna med bröstet uppåt. Lägg på några skivor bacon.Täck därefter fåglarna med resten av degen.Ställ in grytan eller formen i ugnen och låt den stå där ca 30 minuter.
  4. När du tar ut grytan så har saltdegen fått lite färg. Knacka loss ett lock och lyft upp duvorna och pensla bort eventuellt salt som fastnat på fåglarna.
  5. Serveras direkt, gärna med stekta trattkantareller. klyftpotatis och stuvade palsternackor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.