Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltrulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 4 dagar
Skriv ut

Saltrulle behöver inte vara den specifika biten nötkött. Det går bra med nästan vilken hel bit som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Gnid in kötten med saltpeter och socker, låt ligga så i kylen ett dygn. Koka saltlaken och lägg i köttet medan den fortfarande är riktigt varm. Låt ligga så i 3 dygn och koka sedan köttet i saltlaken. Låt allt svalna innan du tar upp köttet. Passar utmärkt som kötträtt med kokt potatis till eller som smörgåspålägg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • j_hanna81 21 december 2010

    Men, hur länge ska man koka köttet??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.