Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salvia och rosmarindoftande lamm i grädde och vitt vin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Släng ner allt i grytan, på med locket och gå där ifrån. Efter 2 timmar har himmelska smaker utvecklats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop vin, fond och grädde.
  2. Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja. Lägg ner köttet i en gryta med lock och tillsätt alla övriga ingredienser inklusive gräddblandningen.
  3. Låt grytan koka på svag värme i ca 1½ timme tills lammet är mört. Ta av locket och koka grytan 30 minuter till, tills den reducerats till hälften. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mikael14 18 augusti 2012

    Mört kött, utsökt smak. Krämigt och gott! Doftar som utlovat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.