De här smakrika biffarna är en italiensk lek med en svensk klassiker.
Instruktioner
- Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°.
- Smält smöret. Skala potatisen och dela dem på längden om de är stora. Lägg i en ugnssäker form, pensla potatisen med smöret. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
- Ta ut och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Strö över osten.
- Tillaga ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Biffar:
Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 5-10 minuter. Skala och riv eller finhacka löken. Blanda ner lök, färs, ägg, salvia, 1 tsk salt och 2 krm peppar i mjölk- och ströbrödblandningen.
- Forma 8 biffar av smeten.
Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida i en stor stekpanna med lock. Ta upp dem och lägg åt sidan.
- Tomat- och löksky:
Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär tomater i grova tärningar. Bryn löken i 1 msk smör i stekpannan ca 2 minuter, tills den fått lite färg.
Tillsätt sockret och låt det karamellisera någon minut.
- Tillsätt fond, vatten, tomater, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Låt koka ihop ca 4 minuter.
- Lägg ner biffarna i stekpannan, sjud ca 10 minuter under lock, tills biffarna är klara.
- Servera med potatisen och en sallad med vitkål, morötter och rucola.
Publicerat den
17 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar