Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här smakrika biffarna är en italiensk lek med en svensk klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smält smöret. Skala potatisen och dela dem på längden om de är stora. Lägg i en ugnssäker form, pensla potatisen med smöret. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Ta ut och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Strö över osten.
  4. Tillaga ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  5. Biffar: Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 5-10 minuter. Skala och riv eller finhacka löken. Blanda ner lök, färs, ägg, salvia, 1 tsk salt och 2 krm peppar i mjölk- och ströbrödblandningen.
  6. Forma 8 biffar av smeten. Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida i en stor stekpanna med lock. Ta upp dem och lägg åt sidan.
  7. Tomat- och löksky: Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär tomater i grova tärningar. Bryn löken i 1 msk smör i stekpannan ca 2 minuter, tills den fått lite färg. Tillsätt sockret och låt det karamellisera någon minut.
  8. Tillsätt fond, vatten, tomater, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  9. Låt koka ihop ca 4 minuter.
  10. Lägg ner biffarna i stekpannan, sjud ca 10 minuter under lock, tills biffarna är klara.
  11. Servera med potatisen och en sallad med vitkål, morötter och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.