Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Samis tårta

 
Skriv ut

Att baka tårta är både roligt och enkelt. Önskemålet denna gången var en fräsch tårta som inte var för söt. Bara sommarsöt att se på. Nu ville tjejerna baka. Sami valde lemon curdmousse och papayamousse. Syrligt möter mild och fruktig papaya.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningarna.
  2. Låt papayan rinna av ordentligt. Mixa den med en mixerstav. Vispa grädden. Vispa färskosten med vaniljsockret. Rör ner papayan i förskostkrämen. Vänd till sist ner grädden. Ställ kallt.
  3. Vispa grädden. Vispa färskosten. Vispa i lemon curden till en fluffig kräm. Vänt till sist ner grädden. Ställ kallt
  4. Tårtbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner vetemjölet. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten.
  5. Grädda tårtan i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Prova med en stick. Ta ut den direkt så den inte övergräddas. Då blir den torr.
  6. Låt tårtbotten svalna under handukar. Dela dem i tre delar.
  7. Bred på lemon curdmoussen på lager 1. Lägg på nästan botten och bred på papayamoussen. Lägg på sist tårtdelen.
  8. Vispa grädden till hälften. Klicka i färskosten. Färskosten gör att grädden inte vattnar och smörar sig så tårtan håller i minst 3 dagar i kylen. Ta ut drygt hälften av grädden och lägg den i en annan bunke. Droppa i karamellfärg till lagom färg och rör om.
  9. Bred på ett jämt lager vit grädde på toppen. Spritsa ut den rosa grädden på sidorna. Lägg en kant "söm" uppe på tårtan där kantgrädden slutar. Spritsa ut "ploppar" innanför den. Pudra till sist över dekorationskulorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.