Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Samisk ärtsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Kan nog vara mycket gott. Har inte testat men skulle helt klart kunna göra det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj ärterna. Borsta det torkade köttet och skär det i småbitar. Bölötlägg tillsammans 1 l vatten över natten. Slå bort blötläggningsvattnet och koka ärter och kött i 1½ timme.
  2. Se till att soppan inte kokar torrt, späd om så behövs. Salt , skär renköttet i småbitar och lägg det i soppan och koka i ca 25 minuter.
  3. Tärna och lägg i potatisen och koka i ytterligare 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carinasv 24 februari 2011

    Har nu lagat detta för andra gången, dock med extra torkat renkött och helt utan färskt. Denna gång lade jag till en hackad gul lök och en tesked timjan. Det blev jättegott! Fast kanske lite synd att slösa det goda (och dyra!) renköttet i en ärtsoppa. Nästa gång testar jag med vanligt fläsk. Blir säkert minst lika gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.