Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

San Choy Bao

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ganska snabbgjord förrätt som wokas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladsbladen och lägg in dem i kylen så att de är kalla.
  2. Skör vårlöken i sneda strimlor. Skär kycklingen i mycket fina strimlor och skär sedan strimlorna i små bitar.
  3. Hacka lök, vitlök och ingefära i små bitar. Skär bambuskotten i strimlor om dom inte är redan färdigstrimlade.
  4. Häll oljan i en wok eller stekpanna och låt det bli riktigt varmt. Lägg i kycklingen, löken, vitlöken och ingefäran och stek dem tillsammans tills det blivit en fin färg på det. Tillsätt bambuskott, vattenkastanj, oystersås och soyan och rör om. Låt det steka i några minuter till. Tillsätt vårlöken och rör om.
  5. Ta fram de kalla salladsbladen och häll direkt upp kycklingröran. Serveras direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.