Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandkaka

 
Skriv ut

En mjuk kaka som håller sig saftig flera dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form på ca 1 ½ liter. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
  2. Rör ner äggen, ett i sänder. Sikta samman de båda mjölsorterna med bakpulvret och de rivna mandlarna. Rör ner i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen.
  4. Låt vila ca 5 minuter i formen innan den slås upp och får svalna på galler under formen eller en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.