- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Blev jättelyckad, och smakade verkligan sommar av hallonen :D
Instruktioner
- Botten:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop med elvisp.
- Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.
- Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen.
Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna i formen en liten stund.
Stjälp sedan upp den och dela den i tre bottnar.
- Fyllning:
Vispa grädden hårt.
Blanda i 3 dl hallonsylt.
Låt stå kallt 20min.
Bre på 1 dl hallon sylt och 1 ½ dl vaniljkräm på första botten.
Sätt på en till botten och fyll med hallon grädden.
Sätt på locket.
- Ganering.
Bre ett tunt lager grädde över hela tårtan, ta det färdiga marsipan locket och lägg över.
pudra på florsocker.
Gör en liten ros och sätt i mitten på tårtan.
Ganera med flaggorna.
Publicerat den
30 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar