Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandras födelsedagstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Blev jättelyckad, och smakade verkligan sommar av hallonen :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.
  4. Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den och dela den i tre bottnar.
  7. Fyllning: Vispa grädden hårt. Blanda i 3 dl hallonsylt. Låt stå kallt 20min. Bre på 1 dl hallon sylt och 1 ½ dl vaniljkräm på första botten. Sätt på en till botten och fyll med hallon grädden. Sätt på locket.
  8. Ganering. Bre ett tunt lager grädde över hela tårtan, ta det färdiga marsipan locket och lägg över. pudra på florsocker. Gör en liten ros och sätt i mitten på tårtan. Ganera med flaggorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.