- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Sandslottstårta
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll 6 - 7 småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform (ca 26 cm i diameter).
- Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30?40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
- Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.
- Ugnstemperatur 175º
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar