Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandslottstårta

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Sandslottstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll 6 - 7 småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform (ca 26 cm i diameter).
  2. Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30?40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.
  4. Ugnstemperatur 175º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.