Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sanjoos lax nam nam

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Med den här rätten tävlade Sanjoo i Årets Hemmakock 2005.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Gör först mangoaiolin. Pressa vitlök, tillsätt chutney och majonnäs.
  2. Blanda alla ingredienser och ställ kallt. Blanda alla ingredienserna till tandoorimarinaden. Blanda mjukosten med den finhackade löken, crème fraiche och smaka av med vitpeppar till laxfyllningen.
  3. Gör ett snitt i sidan på laxbiten, som en ficka. Lägg laxen i tandoorimarinad och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
  4. Förbered grönsakerna medan laxen marinerar . Skala morötterna, hyvla dem och zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel.
  5. Öppna fickan på laxen, bred 1 msk laxfyllning i mitten på filen, lägg laxen på en plåt och täckt med aluminiumfolie.
  6. Ugnsbaka i 15–20 minuter, beroende på laxens tjocklek. . Stek grönsakerna i olivolja på medelvärme tills de är genomkokta, salta och peppra.
  7. Lägg grönsakerna på mitten av tallriken, och lägg laxen på grönsaksbädden. Lägg en klick mangoaioli på fisken. Dekorera med några havtornsbär och en kvist av timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.