- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Med den här rätten tävlade Sanjoo i Årets Hemmakock 2005.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader. Gör först mangoaiolin. Pressa vitlök, tillsätt chutney och majonnäs.
- Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
Blanda alla ingredienserna till tandoorimarinaden. Blanda mjukosten med den finhackade löken, crème fraiche och smaka av med vitpeppar till laxfyllningen.
- Gör ett snitt i sidan på laxbiten, som en ficka. Lägg laxen i tandoorimarinad och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
- Förbered grönsakerna medan laxen marinerar . Skala morötterna, hyvla dem och zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel.
- Öppna fickan på laxen, bred 1 msk laxfyllning i mitten på filen, lägg laxen på en plåt och täckt med aluminiumfolie.
- Ugnsbaka i 15–20 minuter, beroende på laxens tjocklek. . Stek grönsakerna i olivolja på medelvärme tills de är genomkokta, salta och peppra.
- Lägg grönsakerna på mitten av tallriken, och lägg laxen på grönsaksbädden. Lägg en klick mangoaioli på fisken. Dekorera med några havtornsbär och en kvist av timjan.
Publicerat den
1 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar