Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sannas frikadeller i krämig tomatsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god rätt som är perfekt att bjuda på om man är många, och enkel att variera

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint, fräs i en stor gryta tills löken har mjuknat. Tillsätt passerade/krossade tomater, vatten och buljong, låt koka upp.
  2. Skala och skär morötterna i kvartar, ca 1/2 centimeter tjocka och häll i dem i den kokande tomatsåsen. Krydda och salta efter smak. Sänk plattan och låt såsen sjuda i ungefär 40 minuter.
  3. Blanda ihop mjölk och ströbröd med kryddor, ströbrödet ska svälla lite i mjölken. Blanda därefter i köttfärs och ägg och eventuellt ajvar relish och harissa.
  4. Forma smeten till köttbullar i valfri storlek och lägg försiktigt ner dem i den sjudande tomatsåsen. Frikadellerna brukar vara färdiga efter ca 15-20 minuter, beroende på storlek, tag gärna upp en och dela på mitten för att vara säker på att de är färdiga.
  5. För en tjockare sås kan man reda av med lite maizena eller göra en mjölkbaserad toppredning, såsen får då även en krämigare smak.
  6. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maggan123 24 juli 2011

    Provade den här för ett tag sedan, det va gott men såsen kändes lite tunn, kommer att reda den något nästa gång, kändes även som om det fattades någon smak, kanske en aning Sambal oleke kanske ??? man får prova sej fram.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.