Detta är en av mina favoriter!
Instruktioner
- Blanda äggulor och florsocker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa oavbrutet med elvisp tills alltsammans är tjockt och pösigt.
- Lägg ner chokladbitarna och låt dem smälta. Ta skålen från värmen och låt svalna.
- Vispa grädden. Blanda ner mintchokladsmeten. Häll hälften av smeten i en lagom stor rund eller avlång form. Krossa marängerna lite grovt och slarvigt och lägg dem ovanpå. Ringla över chokladsåsen och fyll på med resten av mintglasskrämen.
- Placera formen i frysen minst 3-4 timmar, tills glassen är genomfrusen. Ta fram glassen 10-20 minuter före serveringen och stjälp försiktigt upp den. Strö över grovhackade pistagenötter.
- Om inte glassen lossar från formen, kan man lägga en väl urvriden, het handduk runt den en liten stund.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar