Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sannas mintglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en av mina favoriter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor och florsocker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa oavbrutet med elvisp tills alltsammans är tjockt och pösigt.
  2. Lägg ner chokladbitarna och låt dem smälta. Ta skålen från värmen och låt svalna.
  3. Vispa grädden. Blanda ner mintchokladsmeten. Häll hälften av smeten i en lagom stor rund eller avlång form. Krossa marängerna lite grovt och slarvigt och lägg dem ovanpå. Ringla över chokladsåsen och fyll på med resten av mintglasskrämen.
  4. Placera formen i frysen minst 3-4 timmar, tills glassen är genomfrusen. Ta fram glassen 10-20 minuter före serveringen och stjälp försiktigt upp den. Strö över grovhackade pistagenötter.
  5. Om inte glassen lossar från formen, kan man lägga en väl urvriden, het handduk runt den en liten stund.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.