Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sans Rival (mandeltårta)

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

En väldigt god tårta som passar till många festligheter. Bakade själv denna till min mormors födelsedag, och det blev en succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150ºC.
  2. Rita upp tre bottnar på bakplåtspapper, fyrkanter (23 x 23 cm). Lägg papperen på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält smör.
  3. Mal mandeln med mandelkvarn (du kan även köpa färdgmalen). Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt florsockret och vispa en stund till. Blanda ner den malda mandeln.
  4. Fördela smeten på bottnarna och bred ut i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen, ~15 min. Lossa försiktigt bottnarna när de svalnat något.
  5. Hacka mandeln (eller använd färdighackad). Häll sockret i en stekpanna och smält det på svag värme. Rör om ibland. Tillsätt mandeln när sockret är ljusbrunt och klimpfritt. Häll upp nougaten på bakplåtspapper och låt kallna. Finfördela den sedan i mandelkvarn.
  6. Blanda det rumsvarma smöret med florsockret och äggulorna till en jämn kräm. Tillsätt nougaten.
  7. Lägg samman bottnarna med kräm emellan, ovanpå och runt tårtan. Akta med att ha för stora krämklumpar, för det kan förstöra smaken. Jag var tvungen att halvera bottnarna så de blev sex stycken, för tårtan var för låg för min smak. Garnera med mandlar och marsipanfigurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.