Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sanslöst god salami- och vitlöksgratinerad fläskfilé

 
Sanslöst god salami- och vitlöksgratinerad fläskfilé Sanslöst god salami- och vitlöksgratinerad fläskfilé Sanslöst god salami- och vitlöksgratinerad fläskfilé
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Himmelsk fläskfilé i ugn, med en underbar salami- och vitlökssås, allt under ett härligt täcke av smält ost. Receptet är på två gratänger. Perfekt helgmat, eller för att sätta guldkant på vardagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i smala skivor och krydda med Roasted Garlic & Pepper, lägg sedan över dem i en panna och stek på hög värme i 1-2 min på varje sida så de får fin färg. Lägg åt sidan på ett fat.
  2. Smält crème fraichen i en kastrull. Vispa i grädde och rör ner salamiost och en pressad vitlöksklyfta. Krydda med salt, cayennepeppar, Paprika Smoked, och 2 krm av Roasted Garlic & Pepper. Häll i 4 dl mjölk och rör om.
  3. Blanda 1 dl mjölk och 2 msk mjöl till redning om du vill ha såsen lite tjockare. (Vi gjorde det, men skippar det nästa gång då vi åt till pressad potatis som verkligen sög åt sig såsen, så det hade varit bättre om den var lösare.)
  4. Häll såsen i en smord ugnsform. Lägg i köttet. Hacka rödlök, strimla salami och strö över i ugnsformen. Toppa med smakrik riven ost och gratinera i ugn i ca. 10 min.
  5. Serveras med fördel till pressad potatis, eller annan potatis, men går nog även utmärkt till pasta eller ris. Och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.