En riktigt krämig, lätt och god "feel good"-soppa som boostar immunförsvaret, är snål på kalorier och dessutom är superlätt att anpassa efter egen smak och situation! Känns dessutom mer lyxig än den vanliga, traditionella varianten så tveka inte att göra den till förrätt på fina middagen! ;) Blir ca 5 dl färdig soppa. Kan lätt göras vegetarisk/vegansk! Byt bara kycklingbuljongen till grönsaksbukjong. Använd gärna tofu som alternativ till kyckling/fisk som står beskrivet under "Tips!" Är du allergisk mot någon ingrediens går det jättebra att ersätta med alternativ efter egen smak och tycke. Det här är en soppa som kan varieras i oändlighet! Tillsätt t.ex. tärnad vit fisk (kolja, hoki, torsk) eller kyckling för en mer matig rätt med högre proteininnehåll. Fisken läggs i efter halva koktiden. Byt då ev. ut buljongen till grönsaks- eller fiskbuljong. Kycklingen får vara med från början och i små bitar så den blir färdig i mitten. Tänk på att salta lite extra! Alternativa kryddningar och smaker att testa: Byt ut potatis mot nudlar och använd kokosmjölk istället för havregrädde så har du en enkel asiatisk kyckling-nudelsoppa! Smaksätt gärna extra med limejuice och curry-kryddblandning, koriander, chili, malda/hackade cashewnötter, kokosflingor eller kardemumma, och använd gärna då lite mer ingefära! Vit fisk funkar också jättebra med curry, kokos och lime! Testa Er fram till Er favoritkombination och lek med smakerna!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.