Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saras fina smultrontårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Försök inte spara smultronen - njut av dem medan tid är. Vad gäller tårtan blir smultron och kiwi bäst om de läggs på i allra sista stund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöj och bröa en rund 1½-liters kakform väl.
  2. Vispa ägg och socker vitt. Blanda torra ingredienser och citron och rör ned. Slå i vattnet och rör smeten slät. Slå smeten i formen och grädda på mittfalsen ca 30 minuter eller tills kakan känns klar när man provar med sticka. Vänd upp kakan och låt den svalna.
  3. Dela kakan i tre bottnar och bred på mellanlägg. Vispa grädde och vaniljsocker och bred detta över kakan. Garnera med kiwi runt kanten och smultronen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.